Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

plakat_peterfy

2010. szeptember 1.

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárában 2010.szept. 1-én, szerdán, 18 órakor megnyílik Péterfy Gizella erdélyi származású, magyarországi festő- és szobrásznő egyéni tárlata.

A kiállítás szept. 26-ig látogatható.

 p.g._1.jpg  p.g._1.jpg  p.g._1.jpg
 p.g._1.jpg   

Péterfy Gizella Marosvásárhelyen született 1943-ban. 1968-ban diplomázott a budapesti Képzőművészeti Főiskolán, ahol Bernáth Aurél volt a mestere. Az 1970-es évektől lírai, posztnagybányai hangulatot idéző képeket fest, „léleklátó” portrékat családtagjairól, barátairól. Az 1980-as évektől a festett szobrok alkotását is behozta művészetébe, ahol szintén, nyugodt, érzékeny portrékat találunk. Számos egyéni tárlata nyílt Magyarországon és Erdélyben. Finta József szerint, Péterfy Gizella számára: „a színek szépsége, a formák csodája olyan evidencia, amely életét értelmezi, konokul küzd érte, keresi, kutatja és megtalálja.”

A Balatonkenesén valamint Parajdon élő művésznő másodszor állít ki a sepsiszentgyörgyi Képtárban (1996-ban Kő Pállal állított ki), mostani tárlatára újabb munkáit hozta el.

 peterfy_gizella_001.jpg  peterfy_gizella_001.jpg  peterfy_gizella_001.jpg
 peterfy_gizella_001.jpg  peterfy_gizella_001.jpg  peterfy_gizella_001.jpg

Fotó: Toró Attila

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.