Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

sepsisztgy_meghivo2011. február 15.

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtárában 2011.  február 15-én, kedden 18 órától megnyílik a budapesti Forrás Galéria által rendezett  Boldogasszony című képzőművészeti kiállítás.

A tárlat március 20-ig látogatható.

A Kárpát-medencét bejáró vándortárlat  a mai művészet gazdag kifejező eszközeivel mutatja be a keresztény művészet egyik leggyakoribb ikonográfiai ábrázálosát, Szűz Mária gazdag életútját és mennyei dicsőségét. A szervezők szándéka az, hogy e tárlat művészi és szakrális üzenetével  is a térség szellemi egységét elősegítsék, ezért a tárlatot egy nyolcnyelvű katalógus kíséri, valamint egy dokumentumfilm is készül a kiállítás húsz helyszínéről, melynek  Sepsiszentgyörgy a hatodik állomása.

 boldogasszony_2k.jpg  boldogasszony_2k.jpg  boldogasszony_2k.jpg

A tematikus kiálltáson huszonhat kortárs képzőművész egy-egy reprezentatív alkotása tekithető meg. A mai kor meghatározó művészei olajfestmény, grafika, szobor, relief által mutatják be Boldogasszony alakjának, az ősi eredetű kulturális jelképnek az útját, változatait és személyes értelmezéseit.

A kiállító művészek: B. Raunio Maria, Bráda Tibor, Gyulai Líviusz, Györfi  Sándor, Incze Mózes, Jankovics Marcell, Kárpáti Tamás, Kő Pál, Kőnig Róbert, Lajta  Gábor, Molnár Kálmán, Mara Kinga, Nádas Alexandra, Nagy Gábor, Orosz István,  Párkányi Raab Péter, Raffay Dávid, Papageorgiu Andrea, Péterfy László, Rádóczy  Gyarmathy Gábor, Sulyok Gabriella, Somogyi Győző, Szabó Ákos, Szemadám György, Szinte Gábor és Tóth-Kovács József.

A tárlatot megnyítja: Sántha Imre Géza művészettörténész. Közreműködik a sepsiszentgyörgyi Laudate kamarakórus. Vezényel: Löfi Gellért. A tárlat március 20-ig látogatható.

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.