Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

banyavaksag12017. március 16. | Helyszín: Andrei Mureșanu Színház

 

Március 16-án, csütörtök este 7 órakor Sepsiszentgyörgyön lesz látható a Bányavakság című koprodukció. A két társulat közös, román és magyar nyelvű előadását az Andrei Mureșanu Színház Arta termében, magyar és román feliratozással láthatja a közönség. Az előadást Catinca Drăgănescu állította színpadra, a rendező munkatársa Fazakas Misi volt.

 

 

  banyavaksag2   banyavaksag2   banyavaksag2
  banyavaksag2   

Székely Csaba trilógiájának második része, a Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és titkok miatt. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.


Rendező: Catinca Drăgănescu. Társrendező: Fazakas Misi. Szereplők: Virgil Aioanei, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Morár Ervin, Fekete Kata, Hegyi Kincső, Péter Izolda. Zenész: Csibi Szabolcs. Díszlettervező: Wegroszta László. Koreográfus: Ivácson László.


Az előadás időtartama: 1 óra 30 perc


Jegyek a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában vásárolhatók. Az Osonó Színházműhely főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO