Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székelyföldért megmozgatjuk Európát! A Székely Nemzeti Tanács által indított, a nemzeti régiók védelmét szolgáló európai polgári kezdeményezés támogatására karácsonyra immár hat országban teljesült a területi kritérium is, hiszen Magyarország, Románia, Szlovákia, Horvátország és Litvánia után Svédországban is összegyűlt a minimális aláírási szám. Köszönet érte mindazoknak a szervezeteknek és magán személyeknek, akik valamilyen formában támogatták, népszerűsítették a kezdeményezést.

A nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezést itt lehet aláírni
>> https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative <<

Hangsúlyozzuk, hogy ezután is minden aláírás fontos, még a hivatalos honlapon „kizöldült” országokból is, hiszen az utólagos ellenőrzés során, amelyet minden ország illetékes hatósága végez majd el, több támogató aláírás érvényességét kérdőjelezhetik meg. Ugyanakkor fontos, hogy összességében – online és kézzel kitöltött formanyomtatványok révén – az unió minél több polgára támogassa a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című kezdeményezést, amelynek harmadik aláírási időszaka 2021. február 7-ig tart.

 

Izsák Balázs,
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely, 2020. december 28.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.