Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kopacz Maria Arkosi Kulturalis Kozpont 2021Az Árkosi Kulturális Központ (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6 sz.) és a Magyar Kulturális Intézet Sepsiszentgyörgyi fiókja képzőművészeti kiállítást szervez Kopacz Mária grafikus- és festőművész rézkarcaiból.

Ez a tárlat szerves része a Kopacz Mária munkásságát bemutató nagy kiállításnak amelynek a festészeti része az Erdélyi Művészeti Központba tekinthető meg.

2021. augusztus 16-án, hétfőn 16 órakor kerül sor Kopacz Mária (1941 ) grafikus- és festőművésznő kiállításának megnyitójára az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében.

A megnyitón felszólal Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere; Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke és Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, a kiállítás kurátora.
A kiállítást méltatja Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész valamint Deák Ferenc műkritikus.

Az esemény a járványügyi szabályozás előírásainak megfelelően valósulhat meg, zárt térben kötelező a maszkviselés és távolságtartás . 

Az Erdélyi Művészeti Központban megtekinthető festészeti tárlatot a Bástya-ház kiállítótermében látható, Kopacz Mária grafikái munkáit bemutató kiállítás egészíti ki.

Mindkét tárlat 2021. szeptember 13-ig tekinthető meg: Az Erdélyi Művészeti Központban keddtől péntekig 10 és 17 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között, a Bástya-házban működő Árkosi Kulturális Központban pedig naponta 9 és 14 valamint 17 és 20 óra között várják a látogatókat.

Támogatók: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Erdélyi Művészeti Központ Egyesület, Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.


 Kopacz Mária grafikus- és festőművész rézkarcaiból nyilt kiállítás az Árkosi Kulturális Központban


 Kiállítás megnyitó az Erdélyi Művészeti Központban

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.