Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Thurzo Zoltan Sepsiszentgyorgy 20182018. március 23-án, pénteken 19 órától  interaktív kamarazene koncertre hívja a nagyérdeműt a nagyváradi Thurzó Zoltán zongoraművész.

 

A koncertsorozat következő témája: Szereti Ön Chopint?

 


Műsoron Chopin és  Liszt zongoraművek.
Helyszín:  Bastion ház koncertterme, (Olt utca 6 sz.)
Szervező: az Árkosi Kulturális Központ

 

A helyek száma korlátozott,  jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, Olt utca 6 sz. naponta 9-15 óra között (tel: 0267 373 652).

Egy jegy ára 10 lej.


Thurzó Zoltán zongoraművész, 1983. január 13-án született Nagyváradon. Zenei tanulmányait öt évesen kezdte el szülővárosában, Schmidt Magda zongoratanárnő irányításával. Egy évvel később (1989. június 4-én) már nyilvános zongorahangversenyen szerepel. 2001-ben a nagyváradi Zeneművészeti Líceumban, Ridzyk Gyöngyi nagyváradi zeneszerzőnő/zongoratanárnő, és Pallagi Ildikó zongoratanárnő tanítványaként végzett. Még ugyanabban az évben sikeres felvételit tett a Nagyváradi Állami Egyetem zongora szakára, ahol Pârvănescu Lucia valamint Badea-Ficuţ Nicoleta irányították szakmai munkáját, fejlődését. 2006-ban zongoraművész/zongoratanári diplomát szerzett – Badea-Ficuţ Nicoleta növendékeként. A tanulmányi időszak alatt, s azt követően is rendszeresen koncertező előadóművész Nagyváradon, úgy mint más romániai városban, valamint külföldön. Korosztályában az egyik legaktívabb zongoraművész.  Szólistaként, és kamaramuzsikusként is elismert a zenei teljesítménye, lendülete, hozzáállása. Eddigi fellépéseinek száma megközelíti az 1000-et. Sok rangos verseny győztese, díjazottja.  2006-ban és 2007-ben a nagyváradi Polgármesteri Hivatal Kiválósági díjra jelölte a „Fiatal Művészek” kategóriában. 2012. január 22-én, a Magyar kultúra napján, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Magyar Kultúra díjjal tüntette ki teljesítménye elismeréseként. Zenész családi körben nőtt fel, amely generációk óta szervesen vesz részt Nagyvárad zenei életében, alakítva ezzel a város zenetörténetének egy részét.

 

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.