Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tegyük közösen láthatóvá Székelyföldet!

írjuk át Székelyföld jövőjét, írjuk át a szavazólapot!

Az elnökválasztás második fordulója olyan döntési helyzet elé állította Székelyföld lakóit, amely megosztja a székelységet, de továbbra sem kínál választ a többször, több módon is megfogalmazott közösségi igényre: legyen e régiónak olyan autonómiája, mely őt történelmi örökségéből adódóan megilleti, és az európai demokráciák sikeres gyakorlatát intézményesíti.

Ebben a helyzetben is élni kívánunk állampolgári jogainkkal, a demokrácia nyújtotta választási lehetőséggel, de nem fogadjuk el, hogy a jelöltek közötti választás – most, a rendszerváltás huszadik évfordulóján, az államszerkezet reformjának hangzatos meghirdetésekor – ismét nem nyújt alkalmat Székelyföld státusának nyílt megvitatására.

Ezért felkérünk minden székelyföldi szavazót, december 6-án éljen alkotmányos szavazati jogával, de a szavazócédulán ne a két elnökjelölt valamelyikére üsse pecsétjét, hanem jelölje meg harmadik alternatívaként a mi választásunkat, az AUTONÓMIÁT !

Írjuk jelöltünkként az AUTONÓMIÁ-t is a szavazócédulára, és erre tegyük a szavazatunkat jelentő pecsétet !

Kérjük a Székelyföldön képviselettel rendelkező pártokat és civil szervezeteket, támogassák e kezdeményezésünket !

Kérünk minden székelyföldi polgárt, egyetértése esetén éljen a véleménynyilvánítás ezen szabad módjával !

A kezdeményezők, illetve az első aláírók: Ferenczes István költő; Csinta Samu újságíró; Kovács Szilamér geológus; Egyed Ákos történész, akadémikus; Bakk Miklós politológus; Gazda József író, tanár; Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.