Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

trio a la kodaly 960px2017. december 17. | Helyszín: Tamási Áron Színház

 

A Kónya Ádám Művelődési Ház által szervezett sepsiszentgyörgyi hangversenyévad keretében december 17-én, vasárnap 19 órától a Tamási Áron Színházban karácsonyi ünnepi hangversenyre kerül sor Utazás a népdalok szárnyán Kodály Zoltánnal címmel. A koncerten Kodály Zoltán, illetve Erdő Zoltán népdalfeldolgozásait hallhatjuk a Trio á la Kodály, a Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar előadásában, Oláh Dezső hangszerelésében. 

 

A Georgius Kamarazenekarral és a Csíki Kamarazenekarral több alkalommal találkozhatott már a sepsiszentgyörgyi zenekedvelő közönség, de a Trio á la Kodály sem először lép fel városunkban, legutóbb idén tavasszal adtak a Hostel Beer Pub-ban koncertet.

 

A Csíki Kamarazenekar 2001-ben alakult zeneszakos egyetemi hallgatókból és lelkes fiatal hangszertanárokból. Azóta számos koncertet adtak, belföldön és külföldön egyaránt, de a székelyföldi kulturális és klasszikus zenei életnek is meghatározó szereplői. A Georgius Kamrazenekar 2003 decemberében alakult sepsiszentgyörgyi művészek, zenészek és zenekedvelő üzletemberek kezdeményezéséből, azóta ők is számos koncertet és fellépést tudhatnak maguk mögött.

 

A Trio á la Kodály zenekart Oláh Dezső Junior Prima díjas zongoraművész alapította, elsődleges célja a hagyományok ápolása mellett Kodály műveinek kortárs értelmezése és dzsesszes hangszerelésben való bemutatása. A kodályi témákra íródó művek egyrészt tisztelgést fejeznek ki Kodály Zoltán munkássága és zenei szelleme előtt, másrészt a már ismert témákat újfajta megközelítéssel próbálják bemutatni a közönségnek. A formáció három hangszer: tárogató, ütőhangszerek és zongora összhangjára építi a produkciót.

 

A karácsonyi hangverseny műsorán ezúttal a Szerelem szerelem (Love, Love Tormented Suffering – Oláh Dezső), a  Galántai táncok (Dances from Galanta – Oláh Dezső), Erdő Zoltán: Remembering I., a Felülről fúj az őszi szél (Double Dance Rhythm from Nagykálló – Oláh Dezső), a Felszálott a páva (Variation of the Peacock Theme – Olah Dezső) és a Kis Kece lányom (My Pretty Daughter is Dressed in White – Oláh Dezső) című művek lesznek hallhatók.

 

A hangversenyre a jegyek 25, illetve 12 lejbe kerülnek, és a hangversenybérletek is érvényesek. Jegyek a Városi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro honlapon kaphatóak (Szabadság tér 1. szám).

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.