Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tiff karavan Sepsiszentgyorgy2016. augusztus 16 – 18. | Helyszín: Főtér

A tegnapi rossz idő miatt A hegedűtanár című film vetítése elmaradt. Ennek köszönhetően programváltozás következett be a mai filmvetítés esetében:
20:30-tól A hegedűtanár című filmet vetítik a Szabadság téren, a Saul fia pedig 22:30-tól kezdődik.
Esős, szeles idő esetén a filmvetítésekre a Háromszék táncstúdióban kerül sor.

Egy magával ragadó spanyol thriller, egy hegedűtanár megható története és egy megrázó dráma a Holokausztról, idén is három fesztiváldíjas produkcióval érkezik Sepsiszentgyörgyre a TIFF Karaván. A város új főterén augusztus 16, 17 és 18-án este tartják az ingyenes filmvetítéseket.

Kedden a Mocsárvidék című spanyol filmet, szerdán A hegedűtanár című brazil produkciót lehet megtekinteni, majd csütörtök este a Saul fiát vetítik, a magyar produkció idén megkapta a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat. A vetítések 21 óra 45 perckor kezdődnek, a belépés ingyenes.

 tiff karavan Sepsiszentgyorgy 01  tiff karavan Sepsiszentgyorgy 01  tiff karavan Sepsiszentgyorgy 01
 tiff karavan Sepsiszentgyorgy 01  tiff karavan Sepsiszentgyorgy 01  


Ezen a nyáron, júliustól szeptemberig a TIFF Karaván több mint 15 városban mutat be díjnyertes történeteket, nagysikerű filmeket, Sepsiszentgyörgy második alkalommal kapcsolódik be. A karavánt hét éve kezdeményezték, azóta egyre több helyszínen szervezik meg, 2015-ben több mint 33.000 néző vett részt a vetítéseken.

Program:

Kedd, augusztus 16.
Mocsárvidék / La isla mínima (r. Alberto Rodríguez) | 115’, Spanyolország
Spanyolország, 1980, valahol messze délen. Két fiatal lány tűnik el a mocsárvidéki település egyik helyi vurstlijában, amikor kiderül, hogy meggyilkolták őket, az ügy felderítésére két madridi nyomozót küldenek a helyszínre, akiket kizárólag a gyilkosságok megoldása köti össze. Hamarosan rájönnek, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben, aki évek óta szedi áldozatait a fiatal lányok körében az elmaradott vidéken.

A legjobb színésznek járó Ezüst Kagyló-díj (Javier Gutiérrez) - San Sebastian 2014, A legjobb film, A legjobb rendező, Legjobb főszereplő, Legjobb forgatókönyv- Goya-díj 2015

Trailer:
http://bit.ly/29P4QfQ

 

Szerda, augusztus 17.
A hegedűtanár / The Violin Teacher (r. Sérgio Machado) | 102’, Brazilia
Szereplők: Lazaro Ramos, Sandra Corveloni, Tais Araujo.
A hegedűművész Laerte a zenének él, álmai azonban szertefoszlanak, amikor nem válogatják be a nagy presztízsű Sao Paulo-i Állami Szimfonikus Zenekarba. Hogy eltartsa magát, tanári állást vállal egy állami iskolában a nyomornegyedben. Az új tanár és a kemény világban felnövő diákok eleinte nehezen jönnek ki egymással. Laerte bármit megtenne, hogy kiszabaduljon ebből a közegből, egy idő után azonban különleges tehetséget talál a diákjai között, és elkezdi élvezni a tanítást. Pedig a nyomornegyedből szinte lehetetlen kitörni.

Közönségdíj São Paolo 2015.

Trailer:
http://bit.ly/2aMmZxpCsütörtök, augusztus 18.
Saul fia / Son of Saul (r. László Nemes) | 107’, Magyarország
Szereplők: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díj nyertese 2016-ban! Cannes Nemzetközi Filmfestivál díj 2015

Trailer: http://bit.ly/29OSYrC


(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.