Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Naked Sepsiszentgyorgy2017. június 17. | Helyszín: Szabadság tér

 

A Közösségi részvétel évének jegyében szombaton, június 17-én Sepsiszentgyörgyön, a Szabadság téren közös muzsikálásra és egy rendkívüli világzenei élményre hívja a városlakókat a Kónya Ádám Művelődési Ház: 19 órától ütős villámcsődületre kerül sor Fekete Lovas Zsolt és Ádám Julcsi vezetésével, majd 21 órától a világzenét dzsessz dallamokkal ötvöző belgrádi Naked zenekar koncertjétől lesz hangos a tér.

 

 

A dobos közös élményzenélésre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A helyszínen biztosított hangszereket kiegészítve fazéktól és fakanáltól játékdobig vagy igazi hangszerig bármilyen ütős zajszerszámot lehet otthonról hozni. A közös ritmusgyakorlat a téren betanult ütemekből áll össze, hogy a résztvevők megtapasztalhassák a dobolás felszabadító élményét. A program 12 évet betöltött gyermekek számára ajánlott.

 

Este a szerb Naked zenekar balkáni dallamokat hoz a főtérre. A négytagú banda zenéje gyökereiben egyedülálló keverékét képezi az urbán és a balkáni hangzásnak, világzenei és jazz beütésekkel. A Naked egyedi hangzásvilágáért a népi motívumok és a balkáni hangszerelés elemien bátor keveréke a felelős. Kelet vagy nyugat? A Naked a cigányhegedűk rigmusaitól a bebop ritmusokon keresztül a városi fúvósokig energiával teli, mégis mély érzéssel és átéléssel adja elő dalait.

 

2015 elején, új felállással és egy új stúdiólemezzel rukkoltak elő, amely a Nakedonia címet viseli. A zenekar lecsupaszítva, jelenleg is kvartett felállásban turnézik Romániában a chilei és dél-koreai koncertkörútjuk után. A hazai turné állomásai Arad (június 15.), Bukarest (június 16.), Nagyvárad (június 18.), szeptemberben pedig visszatérnek bemutatni legújabb albumuk.


Néhány éve jöttek létre, de máris számos fellépéssel büszkélkedhetnek különböző fesztiválokon Szerbiában és külföldön egyaránt. Sepsiszentgyörgyön 2015-ben léptek fel a Szent György Napok keretében a kARTa völgyben.

 

A zenekar tagjai:
Branislav Radojkovic (bass)
Goran Milosevic (dob, ütőhangszerek)
Djordje Mijuskovic (hegedű)
Rastko Uzunovic (klarinét, szaxofon)

 

A zenekar lemezei:

Noyz 2008 Multikultivator (Szerbia)
Get Naked 2011 NarRator Records (Magyarország)
Nakedonia 2015 NarRator Records (Magyarország)

NAKED (RS)

Nakedband Belgrade
https://soundcloud.com/naked-10/tracks

 

https://www.youtube.com/user/NakedBandBelgrade/videos

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.