Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

ZAGON Bartha Arpad2017 március 31. | Helyszín: Árkosi Árkosi Kulturális Központ
 

Az Árkosi Kulturális Központ ez év március-áprilisában  Bartha Árpád  munkáit állítja ki. A megnyitó 2017 március 31-én, pénteken 18 órától lesz a központ kiállítótermében (Bástya-ház, Olt utca 6 sz.).

 

 

A fotóriportert bemutatják a volt kollegák: Dumitru Manolăchescu, Ioan Drăgan (Cuvântul Nou),  Czegő Zoltán és Bogdán László (Megyei Tükör). A művészetét méltatja Beliczay László fotográfus és képszerkesztő (MTI, Budapest) és Damokos Csaba a sepsiszentgyörgyi Képzőművészek Szövetségének az elnöke. A megnyítón bemutatják a Bartha Árpádról 2016-ban kiadott emlékalbumot is.


Bartha ArpadBartha Árpád 1937-ben született a Kovászna megyei Lécfalván. Fotóriporterként dolgozott a sepsiszentgyörgyi „Cuvântul Nou” megyei napilapnál. Saját magát a „háromszemű ember”-nek nevezte. Sokoldalú fényképész volt: riportfotókat, portrékat, tájképeket, tárgyakat fényképezett, montázsokat készített. Bármilyen helyzetet halhatatlanná tudott tenni. 1966–1975 között sok országos kiállításon vett részt. 1981-ben halt meg. Hagyatéka több ezer felvételbő áll amelynek a feldolgozása és redszerezése történt meg 2016-ban.

 

 Bartha Arpad Sepsiszentgyorgy 01  Bartha Arpad Sepsiszentgyorgy 01  Bartha Arpad Sepsiszentgyorgy 01
 Bartha Arpad Sepsiszentgyorgy 01  Bartha Arpad Sepsiszentgyorgy 01  Bartha Arpad Sepsiszentgyorgy 01
 Bartha Arpad Sepsiszentgyorgy 01   

 

 

 

Kapcsolodó cikk:

 

Akit elbűvölt a fény (Bartha Árpád-emlékkiállítás) – Váry O. Péter
Háromszék napilap | 2017. április 1.

Bartha Árpád a fényképezést soha nem tekintette csak munkának, az alkotás napi látásmódja volt. Természetfotói, a paraszti életet bemutató felvételei szerkesztésükben, emotív hatásukban a két világháború közötti „magyaros fotózásra” emlékeztetnek, alkotásaira jellemzőek a fény-árnyék hatások, a nehéz kompozíciós elemeket rendkívül ügyesen használta...

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.