Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

HolNemVolt Mesefesztival2017. szeptember 25-30. között a sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület szervezésében zajlik majd a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál, mely ismét a népmesék világára, a bennük rejlő bölcsesség feltárására, hagyományaink, nyelvi és lelki örökségünk felfedezésére hivatott rávilágítani.

 

 

Tereken, könyvtárakban, múzeumokban, tanintézményekben és templomokban mesélnek, idén már három megyében a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál meghívottjai, mesemondói! Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó, Élő Fruzsina budapesti pszichológus, meseterapeuta és a székelyföldi meseterapeuták: Szabó Enikő, Szabó Melinda, Bodó Czerék Erika, Csavar-Mátis Katalin, valamint Benkő Éva és moldvai csángó mesemondók részvételével szeptember 25-30 között zajló rendezvény csúcspontja a Magyar népmese napjára szervezett:

 

- Egyszervolt mesedélután – Élőszavas mesemondással Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó A Vidám Királyfi és a Lánghajú Lány című mesemondása.

- Autentikus moldvai csángó mesemondók meséi.
- Holnemvolt kiállítás és díjkiosztó,
2017. szeptember 30., szombat – Bod Péter Megyei Könyvtár - 16 órától.

 

Jegyek elővételben: a Városi Szervezőirodában., illetve a Székely Hírmondó sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi székhelyén (Sepsiszentgyörgy – Gödri Ferenc u. 18. sz., Kézdivásárhely – Margaréta u. 1. sz., jegyár: 20 lej), jegyek a helyszínen is válthatók!! 14 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes!!

 

Kísérőrendezvények:

 

HolNemVolt Mesefesztival 3Aranymadár, aranyfészek – pajzán népmesék felnőtteknek. Mesél Szabó Enikő, Metamorphoses meseterapeuta. Furulyázik és énekel: Melkuhn Róbert.
- 2017. szeptember 29., péntek 18 óra - Színház Büfé

 

 

Alkotó-fejlesztő mesés foglakozások osztályoknak, iskolákban szeptember 26.-29. 8-12 óráig Szabó Enikő és Csavar Matis Kati Metamorphoses meseterapeutákkal. (Erre a programpontra az iskoláknak, osztályoknak előzetes bejelentkezés szükséges a 0746800046-os telefonszámon/ ár: 5 lej/fő).
- 2017. szeptember 26., kedd - kedd 9, 10,11-től, szerda 9-től, csütörtök 9, 10-től, péntek 9, 11-től

 

 Rendhagyó múzeumi mesélés Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondóval a Székely Nemzeti Múzeumban (Erre a programpontra az iskoláknak, osztályoknak előzetes bejelentkezés szükséges a 0746800046-os telefonszámon/ár: 5 lej/fő).
- 2017. szeptember 26. 10-től (előkészítős és I-IV osztály), 11, órától (gimnazisták, max. 2 osztály)
- 2017. szeptember 27. 10- (gimnazisták, max. 1 osztály), 11. órától BETELT!!!

 

Mesékkel a sérültek életminőségének javításában. Élő Fruzsina (pszichológus, Budapest)
- 2017. szeptember 28. – 6 -20 óra között A szülő – gyerek program (Erre a programpontra előzetes bejelentkezés szükséges a 0747027709 -os telefonszámon). Kézdivásárhely/ Kővár

 

Egészben - Sajátélményű felnőtt mesecsoport Szabó Mecával Kézdivásárhelyen
- 2017. szeptember 30. 10-13 óra között – (előzetes bejelentkezés szükséges 0733009797)

 

* * *

 

Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó. Hivatásos pályafutását 2006-ban kezdte; azóta Európa több országában és az Egyesült Államokban is rendszeresen lép fel fesztiválokon és egyéb rendezvényeken, ahol magyar, angol, és spanyol nyelven ad elő hagyományos történeteket. Mesterdiplomáját az East Tennessee State University Mesemondás (Storytelling) szakán szerezte; innen került a Bowling Green State University Amerikai Kulturális Tanulmányok doktori programjába. Kutatási területe a hagyományos mesemondás és a popkultúra keresztmetszete.


Első angol nyelvű mesegyűjteménye, Tales of Superhuman Powers (2013), a képregényekből és filmvászonról ismert szuperképességek népmesei előképeit gyűjtötte össze. 2015 óta tagja az Európai Mesemondó Szövetség (FEST) irányító bizottságának.alka Csenge Virág nemzetközi mesemondó. Hivatásos pályafutását 2006-ban kezdte; azóta Európa több országában és az Egyesült Államokban is rendszeresen lép fel fesztiválokon és egyéb rendezvényeken, ahol magyar, angol, és spanyol nyelven ad elő hagyományos történeteket. 2015 óta tagja az Európai Mesemondó Szövetség (FEST) irányító bizottságának.

 

HolNemVolt Mesefesztival 2Az előadásról: A Vidám Királyfi és a Lánghajú Lány: Pályuk Anna népmeséi

Válogatás egy 19. századi ruszin-magyar mesemondó egyedülálló (és máig jórészt kiadatlan) népmeséiből, melyekben jól ismert tündérmesei motívumok keverednek váratlan fordulatokkal, színesen különleges szereplőkkel, és mélységes emberszeretettel. 
(A mesék angol nyelvű fordításaiból 2018-ban jelenik meg Zalka Csenge Virág kötete az Egyesült Államokban, Dancing on Blades címmel, a Parkhurst Brothers kiadó gondozásában.)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.