Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kézdivásárhelyi Városi Színház: Művészet | Fotó Barabás Árpád

2018. február 11., 12. | Helyszín: Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház

 

Február 11- és 12-én, vasárnap és hétfő este 7 órától Yasmina Reza Művészet című darabját láthatja a kézdivásárhelyi közönség a Vigadó Művelődési Házban. Barabás Árpád rendezése a mindenkori művészettel kapcsolatos kérdéseket boncolgatva elsősorban a barátságról szól.

 

Kézdivásárhelyi Városi Színház: Művészet | Fotó Barabás ÁrpádSerge, Marc és Yvan régóta barátok, azonban egy jelentéktelennek tűnő nézeteltérés miatt úgy tűnik, veszélybe került ez a barátság: Serge óriási pénzösszeget fizet egy olyan kortárs művészeti alkotásért, mely Marc szerint teljesen értéktelen. Yvan igyekszik kibékíteni a feleket, azonban az esztétikai érzék és művészetfelfogás terén való nézetkülönbségek egyre erősödnek közöttük, míg végül elfeledettnek hitt korábbi sérelmeik is felszínre kerülnek.

 

 

03 Muveszet Kezdivasarhelyi Varosi SzinhazMi vajon hogy állunk a barátsággal? Nem háborít fel, ha olyant tesz a barátunk, amivel nem értünk egyet? Jó vele együtt nevetni másokon? Szeretjük-e őt akkor is, ha másképp vélekedik a világról, ha nem fogadja el a segítségünket, ha titkai vannak előttünk…? És ha gerinctelen, behízelgő alakká változik a barátunk, vajon a szemébe merjük ezt mondani?

 

Az előadás elkészítésében Barabás Árpád rendező munkatársai voltak: Szűcs-Olcsváry Gellért (díszletervező), Deák Katalin (dramaturg), Veress Emőke (ügyelő és súgó). Szereplők: Lung László Zsolt, Kolcsár József és Kiss László. A darab szövegét Bognár Róbert fordította magyarra. Az előadást, mely a nagyterem színpadán kialakított stúdiótérben játszódik, ezúttal a Gábor Áron A. és B. bérleteseknek ajánlja a színház.

 

A fotókat Barabás Árpád készítette.

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.