Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Varosi Szinhaz Kezdivasasarhely Bolyai Janos2017. október 10., 11. | Helyszín: Kézdivásárhely, Városi Színház

 

Kocsis István Bolyai János estéje című monodrámája nyitja a kézdivásárhelyi Városi Színház októberi műsorát, Kiss László egyéni előadását eddig még csak középiskolás diákok láthatták Kézdivásárhelyen, tantermi előadások során.

 

Az előadást, mely Kolcsár József rendező közreműködésével kerül színpadi bemutatásra, október 10- és 11-én este hét órától stúdióelőadásként láthatja a színház közönsége a Vigadó Művelődési Ház színpadán. A jegyek ára 15 lej, nyugdíjasoknak, diákoknak 10 lej.

 

Kezdivasarhely Varosi Szinhaz Bolyai Janos estejeKocsis István monodrámája az egyik legkiválóbb magyar gondolkodó, Bolyai János életét mutatja be. Bolyai János élettörténete nagyon sok alkotót megihletett már, talán azért, mert bővelkedik a drámai motívumokban: szegénység, betegség, a tudományos nézetei miatti meg nem értettsége, apjához, Bolyai Farkashoz fűződő bonyolult viszonya… A már betegen és magányosan tengődő tudós, amikor élete alkonyán szembesül a meg nem értettség keserűségével, a múlt legfontosabb pillanatait felidézve próbál kiutat találni a lelki, szellemi és testi összeomlásból. Ezen az egyik utolsó estéjén visszatérnek hozzá életének legfontosabb alakító – apja, volt felesége és a legnagyobb szakmai vetélytársa, életművének elrablója, Gauss professzor – a velük folytatott képzeletbeli párbeszédek nyomán pedig bepillantást nyerhet a néző a nagy matematikus boldogtalan életébe.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.