Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Műhelyfoglalkozások a 8. pulzArtonA pulzArt 8. kiadásának műhelyfoglalkozásai tükrözik a reinvent, az újragondolás szellemiségét, itt találkozik a tudomány és a művészet. Idén négy workshopot kínálnak az érdeklődőknek. Egy a színházi szakmai közegnek szól, a további három műhely közösségi szempontból közelíti meg a témát és kísérletezésre, újrahasznosításra hív. Színházi maszkokat készíthetünk, lenvászon ingekre nyomtathatunk szimbólumokat, legóelemekből alkothatunk és műanyag hulladékot hasznosíthatunk újra.

 

 

Műhelyfoglalkozások a 8. pulzArton – Worbla MaskA Worbla Mask Making Workshop a színházi szakmai közegnek szól, melynek keretében Russell Dean, a Strangeface Theatre Company művészeti igazgatójának vezetésével készítenek a résztvevők színházi maszkokat egy speciális anyagból (Worbla). A workshop angol nyelven zajlik, színészek, bábszínészek, táncosok, szobrászok, pedagógusok stb. vehetnek részt rajta. A foglalkozásra október 13-án és 14-én 11:00 és 17:00 óra között kerül sor az Erdélyi Művészeti Központban, október 16-án pedig a résztvevők egy esemény keretében mutatják be az általuk készített maszkokat a Cimborák Bábstúdióban, amely nyitott a nagyközönség számára. A workshop díja 200 lej és ITT lehet rá jelentkezni.

Műhelyfoglalkozások a 8. pulzArton – Reinvent SymbolsA reInvent Symbols textilműhelyen Jánosi Ágnes-Anikó sepsiszentgyörgyi ruhatervező és Ilyés Réka grafikusművész vezetésével különböző lenalapú textilekre nyomtathatnak szimbólumokat az érdeklődők linómetszetek segítségével. Jánosi Ágnes célja felfedni a jelképek jelentését és továbbörökíteni azokat kortárs ruhadarabokon. A foglalkozáson a résztvevők megismerkednek a kiválasztott szimbólumokkal, majd ezt követően egyéni jelképes linómetszeteket készítenek, amelyeket különböző ruhadarabokra nyomnak rá. Az érdeklődők egy regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezhetnek egyik, vagy akár mindkét alkalomra. Egy alkalom 90 lejbe kerül azoknak, akik saját ruhadarabra, 150 lejbe azoknak, akik az előzetesen igényelt lenvászon felsőre szeretnének nyomtatni. Workshopponként maximálisan 15 résztvevőt tudunk fogadni. A regisztrációs díjakat kizárólag banki átutalással lehet befizetni. A regisztráció akkor lesz érvényes, ha az űrlap kitöltését követően legtöbb 72 órán belül a Kónya Ádám Művelődési Ház bankszámlaszámára megtörténik a regisztrációs díj utalása. A kétórás foglalkozásoknak a Kónya Ádám Művelődési Ház ad otthont október 13-án és 14-én 17 órai kezdettel. 

Műhelyfoglalkozások a 8. pulzArton – Lego ChallengeA Lego Challenge – kreatív Lego-műhelyre a Young Engineers Afterschool vezetésével kicsiket és nagyokat is egyaránt várnak, hogy legóelemekből készítsenek különböző tárgyakat. A Be inventive – Do ART foglalkozáson különböző legóból építendő tárgyakat kell alkossanak, az Arts and Crafts foglalkozáson az építkezési instrukciók alapján hozhatnak létre különböző rajzoló szerkezeteket, illetve modelleket és robotokat, a Lego Challenge keretében pedig instrukciók nélküli közös kihívás elé állítják a résztvevőket: építsenek stabil hidat, stabil tornyot, vagy olyan szerkezetet, amely képes a legnagyobb súlyt megmozdítani. A foglalkozásra a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében kerül sor október 15-én 11:00 és 16:00 óra között és október 16-án 11:00 és 17:00 óra között, a részvétel nem kötött regisztrációhoz, a résztvevők az érkezés sorrendjében próbálhatják ki a különböző tevékenységeket.

Műhelyfoglalkozások a 8. pulzArton – Reborn PlasticA Reborn Plastic műhelyen a pécsi Mediátor Egyesület vezetésével különböző művészeti alkotások születnek helyben újrahasznosított műanyagból. Az újrahasznosító folyamatot egy három gépből álló géppark biztosítja, amely darálja, préseli, olvasztja a műanyagot. Egy újrahasznosított tárgy körülbelül 15 perc alatt készül el, a workshop alkalmával ceruzatartót, tárolóedényt, ékszert, tasakot, tolltartót, lampiont, poháralátétet, kitűzőt, lakásdekorációs elemeket és egyéb, a résztvevők képzelőerején múló műtárgyakat is lehet készíteni. A foglalkozáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni online lehetséges egy űrlap kitöltésével ITT, csoportok/osztályok esetében egy kapcsolattartó személynek kell kitöltenie.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudják elfogadni, ugyanis a helyek száma korlátozott. Az osztályok, csoportok esetében maximum 8-at, az egyéni jelentkezők esetében pedig óránként 12 embert tudunk fogadni. A foglalkozásra a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében kerül sor. Október 13-án és 14-én 10:00 és 14:00 óra között iskolai csoportokat várnak, október 15-én és 16-án 12:00 és 16:00 óra között pedig nyitott bárki számára, az alsó korhatár 12 év.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.