Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Ishmael Ensemble –  7. pulzArt fesztivál, SepsiszentgyörgySepsiszentgyörgy Önkormányzatának kezdeményezésére először 2013-ban került megszervezésre a pulzArt kortárs művészeti fesztivál, mely széles körű sikerének köszönhetően azóta szervesen beépült a város programkínálatába. Sepsiszentgyörgy 2019. szeptember 19. és 22. között immár hetedik alkalommal ad otthont a rendezvénynek. A köztéri pulzArt-hangulat megteremtésén a szervezők már most munkálkodnak egy szabadban kiállítható installáció elkészítéséről szóló pályázat meghirdetése által, illetve tudni lehet azt is, mely előadó nyitja idén a négy napos programsorozatot.

A pulzArt kortárs művészeti fesztivál hivatása, hogy a művészet újszerű gondolkodásmódjait mutassa be, illetve hogy ezáltal egy kulturális rést fedjen be Sepsiszentgyörgy életében. A meghívott előadókban közös, hogy mind a művészet határait feszegetik formabontó alkotások létrehozásán és a műfajokkal való kísérletezésen keresztül. Mindazok számára, akik érdeklődnek a kulturális kínálat új trendjei iránt úgy nemzetközi, mint hazai viszonylatban, a pulzArt megfelelő táptalajt nyújthat.

A sepsiszentgyörgyi rendezvények idén a Diákok éve tematika köré szerveződnek, ezért a fesztiválon is többségükben olyan produkciók és műhelymunkák szerepelnek majd a programban, amelyek nagyobb teret biztosítanak a fiataloknak a művészet világában való megnyilvánulásra, kibontakozásra.

Mindennek megfelelően a fesztivál szervezőcsapata pályázatot hirdetett olyan köztéri installációk elkészítésére, amelyek majd a fesztivál ideje alatt Sepsiszentgyörgy főterén lesznek kiállítva. A három 2500 lej értékű megvalósítási díj elnyerésénél szempont az, hogy az ötlet egyszerű, ám leleményes legyen, illeszkedjék a pulzArt szellemiségéhez és ez évi tematikájához, illetve, hogy igényesen, költséghatékony és környezettudatos megoldások érvényesítésével legyen kivitelezve. A felhívás részletes szövege és elbírálási szempontrendszere elérhető magyar és román nyelven a www.pulzart.ro honlapon.

Ishmael Ensemble –  7. pulzArt fesztivál, SepsiszentgyörgyA 7. pulzArt fesztivál nyitókoncertjét 2019. szeptember 19-én 18:00 órától az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb új zenei projektje, a bristoli Ishmael Ensemble adja a Tamási Áron Színház nagytermében. Az együttes különböző dzsesszelemeket kombinál a modern klubzene sajátos elektronika-hangzásaival, mindezt olyan magas színvonalon, hogy még az Egyesült Királyság dzsesszéletének egyébként rendkívül izgalmas mintázatú, folyamatosan új tehetségektől tarkálló szőttesén is kitűnik.

A fesztiválon idén is fő szervezőelv a műfajok közötti átjárhatóság és a nyelvfelettiség. Ennek megfelelően az érdeklődők csupa különlegessére számíthatnak, legyen szó zenei, irodalmi programokról, bábjátékról, színházról, kiállításokról vagy műhelymunkákról.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

(közlemény)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.