Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

pulzArt6 - Találkozó Centauri Pennatus íróval2018. szeptember 15.  | Helyszín: Szimpla

Centauri Pennatus magyarországi íróval találkozhat szombaton, 2018. szeptember 15-én 18 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál közönsége. Meghívottunk beszélgetőtársa: László Noémi kolozsvári költő, műfordító.

Ezt megelőzően, szeptember 14-én, pénteken, 18 órától meghívottunk a kézdivásárhelyi Vigadó művelődési házban találkozik olvasóival, illetve beszélget László Noémivel és az érdeklődőkkel.

Rejtőzködő, titokzatos író, „a magyar Jack London” – a leggyakrabban így emlegetik Centauri Pennatust, és ezzel szoros kapcsolatban szóba kerül a széles karimájú, arcát a nyilvánosság elől eltakaró kalap és egyedi utazásainak sora. Aki olvassa írásait, jól felismerheti elkülönülően sajátságos, fantáziadús stílusáról és irodalomfelfogásáról, markáns társadalomkritikájáról, a természetbúvár és -fotós látásmódján alapuló világértelmezéséről. Személyének sokszínűsége szerzői honlapjáról is visszatükröződik, amely a www.centauriweb.hu címen érhető el.

Centauri Pennatusról annyit tudni, hogy 1970-ben vagy 1972-ben született, csak szerzői álnevét ismerjük, 2006 óta van jelen az irodalmi életben, a közönség elé azonban csak tíz évvel később lépett láthatóan, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban, két külföldi nyilvános szereplés után. Idén januárban Kolozsváron is találkozhatott vele az erdélyi közönség.

Kötetei: Pátosz a káoszban (2007), Kék angyal (2008), Jégvágó (2013, 2018), Jákob botja (2016).

Az esemény része a pulzArt6 Kortárs Összművészeti Fesztiválnak.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.