Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

pA7 mk ishmael1Elkezdődött a hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál előadásaira szóló jegyek árusítása a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro webáruházban. A négynapos, szeptember 19–22. között megrendezésre kerülő rendezvény kínálata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét oly módon, hogy a meghirdetett programpontok illeszkedjenek az ez évi tematikaként kikiáltott Diákok éve koncepcióba is. Az érdeklődők számíthatnak tehát koncertekre, színházi előadásokra, bábelőadásra, kiállításokra, irodalmi programokra, filmvetítésre és műhelymunkákra egyaránt, ám az alábbiakban a belépős előadásokra vonatkozó információk olvashatók.

Mától nyolc belépős programpontra lehet jegyet váltani a Városi Kulturális Szervezőirodában és online a www.biletmaster.ro weboldalon, ezeknek ára 10 és 30 lej között mozog. A diákok és nyugdíjasok 50%-os kedvezményben részesülnek, viszont a kedvezményes jegyek kiváltása csak személyesen, diákigazolvány vagy nyugdíjszelvény felmutatásával lehetséges a hétfőtől csütörtökig 9:00–16:00, péntekenként pedig 9:00–13:00 között nyitva tartó Kulturális Szervezőirodában.

pulzArt7 mk ishmael sepsiszentgyorgy 2019Az idei pulzArtot a bristoli Ishmael Ensemble koncertje nyitja szeptember 19-én, csütörtökön 18:00 órától a Tamási Áron Színház nagytermében, mely a modern elektronikus zene és dzsessz együtthangzásának egyik izgalmas értelmezési keretét adja, így tűnve ki az Egyesült Királyság dzsesszéletének legújabb tehetségei közül. A koncertre 30 lej a belépő ára.

pulzAR7 mk coulrophobia sepsiszentgyorgy 2019A staféta csütörtökön ugyancsak bristoli előadóknál marad, hiszen 19:00 órától a Háromszék Táncstúdióban lesz megtekinthető a Pickled Image társulat Coulrophobia: két bohóc egy kartonvilágban rekedve című előadása, melynek során a két főhős, Dik és Adam pantomimmel, bábjátékkal, tömérdek kartonnal és kellő bohózattal cifrított kalandjait követhetjük végig. Az angol nyelvű, 16 éven felülieknek ajánlott előadás másnap, pénteken is műsoron lesz 20:00 órától. A belépő 30 lejbe kerül.

A független pécsi MárkusZínház bábtársulat A repülés története című előadása háromszor lesz megtekinthető: szeptember 21-én, szombaton 17:00 órától, majd 19:30-tól a Cimborák Bábszínházban, illetve vasárnap 18:00 órától a Kamarateremben. A repülés vágyától hajtott mitikus és valóságos kísérletezők, feltalálók előtt tisztelgő előadás 6 éven felülieknek ajánlott, a belépő ára pedig egységesen 10 lej.

Szombaton 18:00 órától a bukaresti Replika központ Limite (Korlátok) című, Radu Apostol rendezésében színre vitt egyéni előadása lesz látható, melyben Mihaela Rădescu színésznő – egy iskolai zaklatás példájából kiindulva – a romániai oktatási rendszer hiányosságainak témakörét bontja ki. A román nyelvű, angolul feliratozott előadás 14 éven felülieknek ajánlott, a belépő ára 20 lej.

pulzArt7 mk c hanriot sepsiszentgyorgy 2019A szombat estét 21:00 órától a franciaországi Cédric Hanriot Trio koncertje zárja a Szimplában. A trió játékosan tálal híres nemzetközi zenei témákat, amelyek Katy Perry pop-jából, a Nirvana rock-jából, vagy épp a Massive Attack elektronikus zenéjéből származnak. Jegyár: 20 lej.

 

pulzArt7 mk concord Floral sepsiszentgyorgy 2019Digitális bennszülöttek, fülhallgatós-mobiltelefonos kamaszok vallanak saját világukról a Kolozsvári Állami Magyar Színház szeptember 22-én, vasárnap 11:00 órától, majd 15:00 órától látható Concord Floral című előadásában. A magyar nyelvű, angolul és románul feliratozott előadás megtekintése erős vizuális és hanghatások használata miatt terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasolt. A belépő ára 20 lej.

Vasárnap 19:00 órától a Háromszék Táncstúdióban Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Libikóka című zenés pódiumestjén vehetnek részt az érdeklődők, melynek során találkozik a zene, az irodalom és a színház: új írások, közös dalok, műhelytitkok, anekdoták hangzanak majd el. A jegy ára 20 lej.

A pulzArt7 záróeseményén, vasárnap 21:00 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a Kordz művésznéven ismert, grúziai és svájci háttérrel rendelkező Alexandre Kordzaia fiatal zeneszerző-előadó Live with Strings című rendhagyó koncertjének lehetünk tanúi. A fellépés a komolyzene és elektronika gondosan kiegyensúlyozott találkozásától lesz különleges, hiszen a koncert bizonyos pontjain tíz helyi vonósművész csatlakozik majd be Kordz légies, funk(y) dallamokba áttűnő elektronikus hangzásaihoz. A koncertjegy 30 lejbe kerül.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.