Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy FőterénHamarosan elkezdődik a karácsonyi várakozás időszaka. Sepsiszentgyörgy egyik legjelentősebb közösségi ünnepe az adventi gyertyagyújtás, amely immár a város életének részévé vált. Az első gyertyát ezúttal december 3-án vasárnap, a 19:30 órától kezdődő műsor keretében gyújtja meg Antal Árpád-András polgármester a Főtéren.

Arra kérjük a városlakókat, hogy hozzanak magukkal gyertyákat, hogy megszentelt lánggal térhessenek haza otthonaikba. Az ünnepségen léleknyitó, karácsonyváró énekek hangzanak el a Kincskeresők Néptáncegyüttes tagjaitól, Mátis Adrienntől és Deák Anettől, felkészítő tanáruk István Ildikó. Az ünnepi alkalmat a Református Kollégium Refsonor kórusa teszi még emelkedettebbé Szilágyi Andrea felkészítő tanár irányításával.

Az ünnepi alkalmon Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere osztja meg ünnepi gondolatait, majd meggyújtja az első advent gyertyát. Ezt követően Ft. Ilyés Zsolt római katolikus plébános áldja meg az ünnepi koszorút. Az idei műsort Dancsuly Helga, a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársa vezeti.
Idén is két óriási koszorúja lesz a városnak, a második az Állomás negyedi körforgalomban kap helyet, hogy az ott lakók is magukénak érezzék és megéljék otthonaikhoz közel az ünnepre való hangolódás pillanatait.

Első alkalommal 2010-ben állítottunk óriási adventi koszorút, megteremtve a közös gyertyagyújtás hagyományát, idén tizennegyedik alkalommal ünnepelünk együtt.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

(Közlemény)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.