Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A3 2015 advent plakat2015. november 29., vasárnap, 19.30 óra / Új főtér

Hatodik alkalommal állít Sepsiszentgyörgy önkormányzata advent első vasárnapján, november 29-én óriás koszorút a város központjában, idén új helyszínen, az épülő főtérén. Nemcsak a helyszín számít újdonságnak, az iskolák és óvodák műsorai mellett, ez alkalommal a műsor különleges meghívottja Luiza Zan jazzénekesnő.

Advent első vasárnapján, november 29-én Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere meggyújtja a város óriáskoszorújának első gyertyáját és továbbadja a lángot a városlakóknak. Az ünnepség november 29-én, vasárnap, 19.30-tól kezdődik sor a város új főterén.  Luiza Zan ünnepi dalai után, karácsonyváró zenés-verses műsort mutatnak be óvodások és diákok. Az ünnepi program a Csipike Napköziotthonos Óvoda Tipetupa és Csillag nagycsoportos gyerekeinek műsorából, Péter Izolda, a Plugor Sándor Művészeti Líceum tizenkettedik osztályos tanulójának szavalatából, valamint a Református Kollégium Refsonor kórusa által előadott énekekből áll.  Az ünnepély Márkus András római-katolikus plébános áldásával zárul.

A város idén is forró teával és mézeskaláccsal kedveskedik a gyerekeknek. Az igazi karácsonyváró hangulat megteremtésének nélkülözhetetlen elemei az ünnepi fények, ezek felkapcsolására a központban, a hagyományokhoz híven, szintén advent első vasárnapján kerül sor.


Luiza Zan Jászvásáron végezte tanulmányait, majd énekesnőként számos fesztiválon és versenyen vett részt, ezek közül a svájci Montreaux-ban elnyert Shure Jazz Voice Competition jelentette számára a legnagyobb elismerést. 2011-ben az Év zenésze elismerést kapta a díjkiosztó jazz gálán. Hazai és nemzetközi előadókkal működött közre, számos önálló koncertet tudhat maga mögött.

Az Adventi ünnepség részletes programja
2015. november 29., vasárnap, 19.30 óra
Új főtér

- Luiza Zan jazzénekesnő dalai
- Csipike Napköziotthonos Óvoda Tipetupa és Csillag nagycsoportjainak műsora
- Antal Árpád András polgármester ünnepi beszéde és az első gyertya meggyújtása
- A Plugor Sándor Művészeti Líceum Péter Izolda 12-ik osztályos tanulójának szavalata
- A Református Kollégium Refsonor kórusa. Vezényel: Szilágyi Andrea
- Márkus András római-katólikus plébános megáldja az adventi koszorút

Bemondók: Gyenge Tímea, a Plugor Sándor Művészeti Líceum X. osztályos tanulója és Şoltuz Rareş, a Mihai Viteazul Elméleti Líceum diákja.

(Közlemény: Városimázs Iroda)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.