Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Adventi gyertyagyújtás – Sepsiszentgyörgy 2017Sepsiszentgyörgyön az óriási adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdődik a karácsonyra való felkészülés és várakozás időszaka. Az immár hagyományossá vált adventi ünnepségre és az óriási adventi koszorú állítására idén kilencedik alkalommal kerül sor. Az eseményre a szervezők december 2-án, 19:30-tól várják a városlakókat a Főtéren.

 

 

A 19:30 órától kezdődő ünnepségen közreműködnek a sepsiszentgyörgyi Classical Énekegyüttes, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum kórusa, valamint Gyurka Attila, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, és Duculeț Dan, a Mihai Viteazul Főgimnázium kisiskolásai. Az óriási advent koszorút NT. Szabó Lajos kanonok áldja meg.

A közös advent gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy egyik fontos közösségi ünnepévé vált az évek során. Ez alkalommal felgyúlnak a városban az ünnepi fények, ezáltal jelezve, hogy megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka.

A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni az ünnepen, ugyanakkor gyertyákat is szétosztanak a jelenlévők között, így bárki otthonába viheti a megszentelt lángot. Mint minden évben, a koszorú idén is helyi tervezők munkája, a dekoráció most is meglepetés lesz.

Az ünnepség szervezői: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.