Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

mfn sepsiszentgyorgy 2014 22014. augusztus 29.

A Magyar Fotográfia Napja alkalmából, augusztus 29-én pénteken, 15 és 19 óra között, a sepsiszentgyörgyi fotóklubok szabadtéri fotókiállítást szerveznek. Helyszín a sepsiszentgyörgyi Erzsébet-park zenepavilonja előtti sétány.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége kezdeményezte A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJÁnak megünneplését. Ezen a napon készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen fénykép (dagerrotípia). Minden fotótörténeti forrásmunka egybehangzóan állítja, hogy 1840. augusztus 29-én, a Magyar Tudós Társaság ülésén Vállas Antal bemutatta, miként lehet képet alkotni a fénysugarak segítségével fényérzékeny nyersanyagon. Ez a nap alkalom arra, hogy a társadalom figyelmét a fotókultúrára és egyben a fotótörténeti értékekre irányítsuk.(MAFOSZ) 

Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége / Magyar Fotográfia Napja 2014
http://www.mafosz.hu/magyar-fotografia-napja/143-magyar-fotografia-napja.html

* * *

Kiállítottak: Bortnyik György, Gál Zsolt, Henning János, Klárik Lóránd, Kovács József, Kovács László Attila, Magdó István, Marton Norbert, Moldován Mihály, Mihály Aba-Márk, Sebestyén Béla, Szmolka István, Tóth Piró, Toró Attila, Zsigmond István

Fotó: Toró Attila

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.