Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

rety 14A Kovászna Megye Építésügyi Igazgatóság augusztus 8-ai „rajtaütésszerű" ellenőrzése nyomán nagyon érdekes helyzet kialakulásának lehetünk szemtanúi. Ugyanis, a hatóság nem állította le a „régészeti tehermentesítés" címszó alatt végzett földmunkákat, csupán a széthordott, szétterített föld lehengerlését tiltotta meg. Ennek ellenére a kivitelező leállította a teljes munkálatot, pillanatnyilag nem folytatja a „régészeti felmérést", hiszen eddig sem tette. Ugyanis a „régészeti felmérés" ürügyén álltak neki az építkezést megelőző földmunkák - a termőterület eltávolítása, a terület vízszintbe hozása valamint úthengerrel való tömörítése - elvégzésének. Ehhez a művelethez „falaztak" a hatóságok, becsapva a tiltakozó háromszéki, székelyföldi civileket, becsapva az egész társadalmat.

Augusztus 15-én a helyszínen járva, tapasztaljuk, hogy Székelyföld legnagyobb - 676 000 négyzetméteres - illegális építőtelepén csend, halotti csend, honol. Vesztőhelyen járunk, hiszen itt „végezték ki" a háromszéki emberek intézményekben megmaradt csekély hitét. Egy leendő fenyővágóhínak előkészített területen járunk, hiszen itt fogják kivégezni – ha hagyjuk – Székelyföld még egyetlen kezünkbe maradt kincsét, az Erdőt.

A látvány megdöbbentő, de „szóljanak” helyettem a képek, hiszen egy parasztvakítás pusztító képeit látjuk.

 

Toró Attila,
Sepsiszentgyörgy, 2013. augusztus 16.

 

panorama a

 rety 01 rety 01 rety 01
 rety 01 rety 01 rety 01
 rety 01 rety 01 rety 01
 rety 01 rety 01 rety 01
 rety 01 rety 01 rety 01
 rety 01 rety 01 rety 01
 rety 01   

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.