Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

retyi nyirKét nap áll rendelkezésünkre, hogy tiltakozásunkat eljuttassuk a hatóságoknak a természetvédelmi területek fennmaradásának érdekében. A kormány ugyanis a 2007-ben kiadott 57-es törvény módosítására készül, amelynek alapján a természetvédelmi területek jövője válik kérdésessé.

 A törvénytervezet jelenlegi formájában való elfogadása után a természetvédelmi területek gondokságának csak konzultatív szerepe lesz ezen területeket érintő tervek, projektek véleményezésénél.
A törvénytervezet ezen paragrafusa, Háromszéken a Rétyi Nyír Természetvédelmi területet, valamit az összes Natura 2000 besorolású területet érinti. (Indigó csoport)

A törvénytervezet közmeghallgatása 2013. augusztus 28-ig tart, az alábbi dokumentum kitöltésével és elküldésével Ön is jelezheti, hogy nem ért egyet ezen törvénymódosítással!
(* Mindenki igénye szerint  módosíthatja a szöveget! A lényeg, hogy minél többen jelezzék, nem értenek egyet a természetvédelmi törvény ilyen irányú módosításával.)

A kitöltött dokumentumot az alábbi címek valamelyikére kell elküldeni: vagy

Kérjük, hogy a beadványok számának ellenőrzése véget a Natura 2000 Szövetség email címére is küldjék el a beadványt!

Kovászna megye védett területei:
Rétyi Nyír és Uzon-Szentivánlaborfalvi tavak, Rozsdás tőzegláp (Zágon), Csomád-Bálványos Natura 2000 terület, (Bálványos), Magyarhermány Natura 2000 terület (Magyarhelyrmány), Ojtoz-Ozsdola Natura 2000 terület (Ojtoz, Ozsdola), Homoródi dombság Natura 2000 terület (a Vargyas-szorossal egyetemben), Bodok-Barót hegység Natura 2000 terület (a Csókás-Veczer területtel), Veresvíz tőzegláp Natura 2000 terület, Felső Olt Natura 2000-es terület, Feketeügy Natura 2000-es terület.

Letölthető beadvány
(* Mindenki igénye szerint  módosíthatja a szöveget! A lényeg, hogy minél többen jelezzék, nem értenek egyet a természetvédelmi törvény ilyen irányú módosításával.)

* * *

A WWF román nyelvű állásfoglalását, felhívását itt találja: http://www.wwf.ro/?210010%2FPoziia-WWF-fa-de-proiectul-de-ordonan-pentru-modificarea-OUG-572007-privind-ariile-protejate

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.