Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

verespatakSzeptember 1-jén 17 órától országszerte békés tüntetést hirdetnek a Mentsük meg Verespatakot mozgalommal szolidarizáló állampolgárok.

Sepsiszentgyörgyön, szeptember 1-jén, 17 órakor az Erzsébet parkban levő volt szovjet hősök emlékművénél kerül sor a tiltakozásra.

A Román Kormány törvénytervezetet fogadott el a verespataki bányaprojekt megvalósításáról.

Elfogadhatatlan, hogy egy európai jogállamban kiemelt, nemzeti fontosságú közhasznú projektnek nyílvánítsanak egy tőzsdei spekulánsok által létrehozott, profitorientált magánvállalkozást.

Elfogadhatatlan, hogy a környezeti szempontból igen veszélyesnek ítélt bányaprojektet egy dedikált törvénnyel mentesítsenek a hatályos és mindenkire vonatkozó törvényi előírások alól, sutba vágva minden környezetvédelmi, műemlékvédelmi, katasztrófavédelmi, gazdasági és jogi elemzést, szabályozást.

Elfogadhatatlan, hogy tőzsdei spekulánsok kilakoltassák a verespatakiakat saját házaikból.

verespatak retyMa a verespatakiak kerülnek utcára, holnap talán éppen TE.

Kérjük részvételével mindenki fejezze ki szolidaritását a magántulajdonukból kiebrudalni készült verespataki lakosokkal. Tiltakozzunk a Román Kormány törvénytervezete ellen, amely kivételes helyzetbe hozza a Rosia Montana Gold Corporation verespataki bányaprojektjét, lábbal tiporja az alkotmányt, a hatályos törvényeket, az emberi méltóságot és a jóérzést.

Vasárnap délután öt órától a romániai városok főtereire vonul minden felelős, tulajdonát és emberi méltóságát és jövőjét veszélyeztetve érző állampolgár.

Kérünk minden résztvevőt őrizze meg nyugalmát. Békés demonstrációnkkal mutassunk józanságot és jó példát is a Kormánynak.

Az esemény Facebook oldala itt érhető el:
https://www.facebook.com/events/196572447183400/?notif_t=plan_user_joined

 verespatak 01  verespatak 01  verespatak 01
 verespatak 01  verespatak 01  verespatak 01
 verespatak 01  verespatak 01  verespatak 01

Fotó: Toró Attila


 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.