Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

sh rety2015. június 3. / Frontline Club Bucharest

Erdőtarolások: okok, hatások, következmények címmel szervez Bukarestben kerekasztal-beszélgetést, 2015. június 3-án a Frontline Club Bucharest. [1]  Az illegális erdőkitermelés problémáját körbejáró rendezvény keretén belül bemutatják az Alexandru Iacob és Răzvan Leucea által készített, Schweighoffer-effektus című dokumentumfilmet. [2]  A dokumentumfilm a Holzindustrie Schweighofer tevékenységének hatásait mutatja be, köztük helyet kap a Kovászna megyei Rétyen felépített fűrészüzem esete is.

A film előzetese:


A dokumentumfilm bemutatása után kerekasztal-beszélgetésre kerül sor civil szervezetek képviselőivel. Meghívottak: Andrei Ciurcanu (Rise Project), Romana Puiuleț (Rise Proiect), Csibi Magor (WWF Romania), Ionuț Apostol (Greenpeace), Octavian Berceanu (IDE) és Alexandru Iacob (a dokumentumfilm rendezője). A beszélgetés témája az erdőtarolások hatása, az intézmények szerepe az illegális erdőkitermelés megállításában, valamint az állam intézményei és a civil társadalom kapcsolata.

A dokumentumfilm bemutatásához kapcsolódva jelent meg a Rise Project oknyomozó riportja a Schweighofer-hálózatról. [3] Az oknyomozó riport a 12 legnagyobb beszállítót mutatja be. Az oknyomozó riportról a Transindex portál jelentetett meg rövid magyar nyelvű összefoglalót. [4]

Hivatozások:

[1]. Effectul Schweighofer
https://www.facebook.com/efectulschweighofer?fref=ts

[2]. Despăduririle: Cauze, Efecte, Implicații
https://www.facebook.com/events/552586128214107/

[3]. Rețeaua Schweighofer: Cine a tăiat și cât a câștigat
http://www.riseproject.ro/articol/reteaua-schweighofer-cine-a-taiat-si-cat-a-castigat/

[4]. A Rise Project oknyomozó riportja a Schweighofer-hálózatról: kik nyertek a legtöbbet az eladott fán.
http://think.transindex.ro/?p=40042

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.