Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

vadas 20082015. november 9.

Az ország egyik legnagyobb civil erdősítési akciójára 2015. november 14-én, a bukaresti  EcoAssist Egyesület szervezésében. Az erdősítési akcióra a „Plantăm fapte bune” („Jótetteket ültetünk..”) projekt égisze alatt került sor és nagyszámú önkéntes bevonására alapoz.

vadas-erdoultetes-sepsiszentgyorgy-17

vadas-erdoultetes-sepsiszentgyorgy-18

A terv szerint 2015. november 14-én, önkéntesek segítségével, 79 hektáron, 301.230 fenyőcsemetét fognak ültetni az ország 20 helyszínén.

Az erdősítési akciót Kovászna megyében a Fiatal Erdélyi Vállalkozók Egyesülete koordinálja,  helyszíne a Bölön községhez tartozó Vadas-tető lesz (a Cserkésztábortól kb. 4 km-re). Itt 2 hektár erősen leromlott, mezőgazdasági műveléssel nem hasznosítható területen, mindegy 10.000 csemete (lucfenyő, juhar, bükk, veresberkenye) elültetése a cél.

A háromszéki akció szervezését felvállaló csapat szeretettel várja minden magánszemély, informális csoport, civil szervezet jelentkezését, akik szeretnének a meghatározott helyszínen, hozzájárulni a tevékenység céljának eléréséhez, azaz, a megye erdőfelületének növeléséhez.

A háromszéki csemeteültetésre eddig megközelítőleg 200 önkéntes jelentkezett, de a szervezők további önkéntesek jelentkezését várják. Az akcióban részt vevő önkéntesek számára biztosítják a szállítást, a szerszámokat, valamint a meleg ebédet és az ivóvizet.

November 14-én, a szervezők autóbuszokat indítanak Sepsiszentgyörgyről, Barótról, Kézdivásárhelyről.

Kapcsolattartó személy Dávid Andrea, telefonszáma 0748 300 142.

A program hozzávetőleges lefolyása:

8:00Indulás autóbusszal Sepsiszentgyörgyről (első forduló)
9:00 - Autobuszok indulnak Sepsiszentgyörgyről (második forduló)
A Szent József központi római katolikus templommal szembeni megállóból

8:30 – 9:00 – Szállítás a Vadas-tetőről a helyszínre
09:00 -10:00 – Előkészületek, tájékoztatás
10:45-15:00 – Ültetés
15:00 – Ebéd
17:00 – Haza utazás

Aki teheti jöjjön a helyszínre saját autóval, és hozzon magával felszerelést is (hegyi kappa, kesztyű, ásó). Akinek nincs lehetősége kijönni saját autóval, azok számára a szervezők autóbuszokat indítanak Sepsiszentgyörgyről, Barótról, Kézdivásárhelyről.

Kérjük a résztvevőket, hogy a tevékenységnek és az időjrásnak megfelelő öltözettel rendelkezzenek (bakancs/csizma, réteges öltözet, esőkabát, sapka, meleg kesztyű). Ajánljuk egy kisebb táska használatát, ami csak a szükségeseket tartalmazza: víz, higiéniai kellékek, egy-két csoki, szendvics, gyümölcs.

További információk az „Ültess egy fát / Kovászna megye” facebook oldalon:
https://www.facebook.com/plantamfaptebune/?notif_t=page_name_change

Az önkéntesek a háromszéki helyszínre az alábbi űrlap kitöltésével is tudnak jelentkezni.
http://plantamfaptebune.ro/inscrieri/?rtype=1&community=pwmehhzl#koauth

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.