Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gayer Mátyás és Hofecker Mátyás koncertje Sepsiszentgyörgyön 2018. június 1. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

 

A Múzeumkerti koncertek sorozat keretében, június 1-jén pénteken 20 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében a budapesti Gayer Mátyás (zongora) és Hofecker Mátyás (nagybőgő) jazzformáció koncertezik.

 

A 25 éves zongorista, Gayer Mátyás fiatal kora ellenére már számos díj nyertese, nemzedékének egyik vezető zenésze, akit már kétszer is beválasztott a rangos Montreux Jazz Festival szakmai zsűrije a zongoraverseny döntőjébe. Gayer Mátyás 2014 júniusában szerzett diplomát a grazi zeneművészeti egyetem jazz-tanszakán. 2014 őszén két hónapot, 2016 őszén ismét több hetet töltött New Yorkban, ahol számos klubban fellépett amerikai zenészekkel. David Hazeltine ezt írta róla: „Gayer Mátyás a fiatal európai jazz generáció egyik legkiemelkedőbb tehetsége”.

 

Hofecker Mátyás Közép-Európa egyik legkeresettebb bőgőse, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult Budapest, majd 2012-től Grazban folytatta tanulmányait. A 2013-as diplomázása után 2014 októbere óta Bécsben él és tanul, itt jár ő is master képzésre.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.