Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tasi Nóra,  Azara,  Juhász Gábor2018. június 27. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

 

A Múzeumkerti koncertek sorozat keretében, június 27-én szerdán 20 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében Tasi Nóra és az Azara nevű jazzformáció koncertezik, meghívottjuk, a budapesti Juhász Gábor jazzgitáros.

 Az esős, hideg idő miatt a koncertre a Tein Teázóban kerül sor.

 

A zenekar tagjai: Tasi Nóra - ének, Sárosi Péter - zongora, Gábor Szabolcs - szaxofon, Gyergyai Szabolcs - basszusgitár, Pál Gábor - dob.


A Sárosi Péter marosvásárhelyi zongorista nevével fémjelzett Azara együttes, a Bukaresti Jazz Díjak Gáláján 2013-ban (X. Muzza Díjak) elnyerte a legjobb együttes díját. Zenéjük a jazz zenére, improvizációra épül, fúziós elemekkel. Sárosi Péter szerzeményei, feldolgozásai modern, friss zenei hangzásban szólalnak meg. Szintén a Bukaresti Jazz Díjak Gáláján, a 2013-as év felfedezettjének jelölt Tasi Nóra, zenei és munkatársi harmóniára talált Sárosi Péter Azara együttesével.


Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas, jazzgitáros és zeneszerzõ. Több nemzetközi hírû zenésszel játszott már együtt, akik közül Archie Shepp, Palle Mikkelborg, Erik Truffaz, Charlie Mariano, Lars Danielsson mindenképp említést érdemel. 2015-ben az év jazzgitárosa díjat nyerte el a jazzma.hu közönségszavazata alapján. 1990 óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zenemûvészeti Szakközépiskola jazz gitár szakán, 2011 óta a sepsiszentgyörgyi Jazz és Improvizációs Zenei Táborban is.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.