Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Equinox2018. július 26. | Helyszín: Andrei Muresanu Színház

 

Sepsiszentgyörgyön az Andrei Muresanu Színház termében kerül sor 2018. július 26-án csütörtökön 20 órától, a budapesti Equinox jazz formáció koncertjére.

 

Közreműködnek: Kovács Linda és Eszes Viktória - ének, Márkus Tibor - zongora, Zana Zoltán - tenor szaxofon, Juhász Gábor - gitár, Csuhaj Barna Tibor - nagybőgő és Jeszenszky György - dobok.


A modern mainstream jazzt játszó Equinox repertoárját Márkus Tibor Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenekarvezető szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és a befogadhatóság megtartása jellemez.

Ebben a zenekarban nagyon sokoldalú zenészek találtak egymásra. A nagyon érdekes, intenzív hangzású zene néha elmegy elektronikus, illetve fúziós irányba, néha az énekesekkel melodikusabb, máskor nagyon ritmikus, vagy a free jazz határait súrolja. Márkus Tibornak különös affinitása van a különböző stílusokhoz, hisz mint pedagógus nagyon jól ismer minden irányzatot, és az ezekből komponált zsáner- vagy karakterdarabok mégis egységes hangzásképet adnak.

 

A koncerteken hallhatóak lesznek a 2017-ben megjelent Trap című lemez dalai, korábbi idők sikeres szerzeményei és a legújabb kompozíciók.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.