Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

NicolascChristoph Giese2013. augusztus 23-án, pénteken este nyolc órától a Nicolas Simion Group koncertezik a Székely Nemzeti Múzeum kertjében. A Nicolas Simion Group új formáció, Nicolas Simion és Sorin Românescu már koncertezett Sepsiszentgyörgyön, ebben a felállásban azonban még nem zenéltek a megyeszékhelyen. Tagok: Nicolas Simion - tenor-, szopránszaxofon és tárogató, Paolo Profeti - altszaxofon, Sorin Românescu - gitár, Ciprian Pop - gitár. Nicolas Simion pénteken 14 és 17 óra között workshopot tart helyi zenészeknek a múzeumkertben.

Nicolas Simion egy Brassó közeli faluban született, a bukaresti zeneakadémián végezte zongora, klarinét és később zeneszerzés tanulmányait és még a rendszerváltás előtt hagyta el Romániát. Jelenleg Kölnben él, ahol számos lemezt, hangfelvételt készített különböző saját formációkkal és nemzetközileg elismert jazzmuzsikusokkal.

A koncert a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program része, szervezi a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.