Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Módosult a Nagycsaládos program szabályzataSepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa az önkormányzat Nagycsaládos programjának kibővítéséről döntött, melynek értelmében azok a családok is igényelhetik a gyerekek számára az eszközöket, ahol az egyik szülő pedagógus és már részesült önkormányzati támogatásban. A támogatás az online oktatás ideje alatt igényelhető.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a nagycsaládos kártyával rendelkező gyermekek online tanulásához szükséges hordozható és asztali számítógépek, tabletek vásárlását támogatja, a program kibővítéséről decemberben döntött a Helyi Tanács. A döntés értelmében a vásárolt számítástechnikai eszközök száma családonként nem haladhatja meg az elemi, gimnáziumi vagy líceumi online oktatásban résztvevő tanulók számát. A támogatás csak az online oktatás ideje alatt igényelhető.

A kéréshez egy nyilatkozatot is szükséges csatolni, mely igazolja, hogy a tanuló nem részesült hasonló támogatásban más program keretében, illetve a törvényes keretek között online oktatásban vesz részt. Ennek értelmében azok a családok is igényelhetik a gyerekek számára az eszközöket, ahol az egyik szülő pedagógus és már részesült önkormányzati támogatásban.

A legkevesebb három gyermekkel és nagycsaládos kártyával rendelkező családok az iskolai online oktatásban résztvevő gyermekek részére igényelhetik a fejenként 1500 lejes támogatást, melyet az eszköz megvásárlása után térít meg az önkormányzat, az 1500 lej értéket meghaladó vásárlásnál pedig a különbözetet a család finanszírozza.

A kedvezmény nem összevonható egy család több gyermeke esetében, tehát ha három támogatást igényelnek három eszközt szükséges vásárolni.

A kitöltendő formanyomtatvány INNEN tölthető le, emellé pedig az egyik szülő nevét és személyi számát tartalmazó kifizetési bizonylatot szükséges benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájába. A kifizetési bizonylat nem lehet korábbi, mint november 24-e.

A Nagycsaládos programba való jelentkezésről ITT olvashatnak bővebben.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.