Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Losonczy Istvan SzinoltoA CuccMucc Ifjúsági Művészeti Központ szervezésében kerül sor a Színoltó // Losonczy István kromatikái című kiállítás megnyitójára május 30-án, hétfőn 18:00 órától a Tein Teaházban. A tárlatot dr. Ütő Gusztáv egyetemi adjunktus nyitja meg. A kiállítás június 13-ig lesz látogatható, és a művész által tartott tárlatvezetéssel fog zárulni, melynek a pontos időpontját a szervezők a későbbiekben fogják jelezni.

Losonczy István munkáit a festészet analitikus megközelítése jellemzi. Olyan festészeti alapproblémák foglalkoztatják, mint a színviszonyok, a formák és a színek, a színértékek, felületek és a kompozíció kapcsolata vagy a tér megjelenítésének problémája különböző festészeti eszközökkel, melyeket színtani és térelméleti kutatásokra alapozva dolgoz fel, sok esetben nonfiguratív sorozatokon, ciklusokon keresztül.

Az esemény a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Sepsiszentgyörgyi Képzőművészet Tanszéke és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem közreműködésével jött létre.

(Közlemény)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.