Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

youth bank sepsiIndul a Háromszéki Közösségi Alapítvány ifjúsági programjának 2. kiadása. Ezúttal Sepsiszentgyörgy mellett Erdővidék is bekapcsolódik a hathónapos programba, az összesen 15 önkéntest számláló csapatok együttesen 3.000 euro értékben kívánnak gyűjteni december-február periódusban, 2.500 euro a szentgyörgyi és 500 euro az erdővidéki fiatalok terveinek megvalósítását szolgálja majd. A tavaly az OTP Bankkal elkezdett sikeres együttműködés továbbra is folytatódik, az OTP Bank felajánlotta továbbra is, hogy a fiatalok által gyűjtött összeget megduplázza. Ezt a Háromszéki Közösségi Alapítvánnyal megkötött szerződés rögzíti. Ennek megfelelően ha valaki 50 lejt kínál fel az ifjúsági alap javára, legyen az Baróton vagy Sepsiszentgyörgyön, az OTP támogatásának köszönhetően 100 lej kerül az alapba.

Tavaly Sepsiszentgyörgyön 2.000 euro-t sikerült összegyűjteni, ez az OTP duplázással 4.000 euro-t jelentett az ifjúsági alapba. Ebből 5 ifjúsági projekt (tábor, könyvtárfejlesztés, tanulmányút, üzleti terv verseny), valamint 28 iskolai kirándulás támogatása valósult meg.

Az alapítvány csatlakozott az országos programhoz, így az ifjúsági program YouthBank, azaz ifjúsági bankár néven fut tovább, ami kifejezi a fiataloknak a pénzgyűjtés és felelős pénzkezelés terén történő tapasztalatszerzését és tanulását a program során. November 24-25. között Sepsiszentgyörgyön egy kétnapos képzésen vettek részt, az adománygyűjtés technikáiról Mihai Ursache, a jászvásári YB program koordinátora tartott nagyon érdekes és hasznos előadást.

A sepsiszentgyörgy YB csapat koordinátora: Opra Szende.

A baróti YB csapat koordinátora: Miklós Melinda.

Programvezető: HKA alapítvány.

A programokat helyi szinten a HKA sepsiszentgyörgyi és baróti irodája koordinálja.

A megvalósuló akciókról folyamatos tájékoztatás a www.hka.ro oldalon, vagy a YB facebook közösségi oldalán.

HKA hírszolgálat

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.