Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Sepsiszentgyörgyön lép fel Tcha Limberger és Benjamin Clement2022. október 12-én, azaz jövő héten szerdán este hét órától egy különleges eseményre kerül sor a Szimplában, hiszen városunkban koncertezik Tcha Limberger (hegedű) és Benjamin Clement (gitár).

A rendezvény egy adománygyűjtő koncert is egyben.

A vak zeneszerző, énekes és multiinstrumentalista Tcha Limberger azóta, hogy kézbe vette első gitárját, egyike annak a maroknyi világklasszis zenésznek, aki elfogadottá és elismerté vált egy olyan zenei stílusban, amely kulturálisan nem a sajátja. A Transylvanian Kalotaszeg Trio és a Budapest Gypsy Orchestra nemzetközi színpadon való bemutatkozása, valamint a szinte elfeledett hagyományos zenék tanításának és ápolásának gyakorlata a Kárpát-medencei népzene egyik legjelentősebb és legfontosabb alakjává tette. Ezért világszerte számos dicséretet és elismerést kapott a szakma és a közönség részéről egyaránt. Az eredményeit méltató kritikusok azt állítják róla, hogy „teljesen a zenéből van”, „a cigányzene polihisztor királya”, míg zenész kollégái „az ötödik elemként” emlegetik. Nyolc nyelven beszél, ír olvas, magyarul anyanyelvi szinten: első felesége magyar, a kislánya szintén magyar.

Szervező: Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítván, Szimpla Sepsiszentgyörgy
Belépő ára: 35 lej.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.